SushiRoom pariaza pe apetitul pentru contraste al oamenilor cu bani

SushiRoom au fost cativa ani in centru, langa Atheneul Roman, unde au lasat locul lui Bistro Ateneu, al acelorasi proprietari, Cristi Preotu si Calin Capusan. Acum s-au mutat in Piata Dorobantilor, la intrarea de pe Beller, unde era inainte Steak Up. Au deschis la sfarsitul lui iunie, dupa indelungi lucrari, pregatiri si teste.

Au amenajat coltul alocat ca si celelalte doua restaurante din piata, ceva mai batranul Raionul de Peste, si vecinul lor de culoar, Noodle Bar by Tuk Tuk. Arata foarte bine pentru un street-food augmentat, cu materiale de buna calitate, design facut de arhitecti buni. Doar muzica e foarte agresiva si foarte nelalocul ei, dupa gusturile noastre.

Primul SushiRoom a fost unul dintre cele mai bune si mai sofisticate restaurante de sushi si vita japoneza din Bucuresti, inainte sa se mute aici. Au promis ca vor ramane la fel de buni, si vad ca s-au tinut de cuvant. Au adus, cu eforturi nu mici, unul sau mai multi bucatari talentati si foarte muncitori din Asia. Am mancat multe feluri de sushi la ei, si alte mancaruri japoneze si asiatice la deschidere, apoi cateva zile mai tarziu. Toate ni s-au parut foarte bune, la fel cum le stiam si dincolo, desi diferite.

Au fost lenti, nu inteleg de ce, mai ales ca era putina lume. Serviciul a fost bun, preturile mari, ca si la SushiRoom de dinainte.

Noul SushiRoom a indesit, asadar, populatia de restaurante japoneze de top dintre Piata Dorobantilor si Piata Floreasca. Sa vedem cat va conta aparenta pe jumatate inselatoare de street food in competitia redutabila cu mai vechii si asezatii concurenti ai lor pe acest tip de bucatarie exotica… (GB – iulie 2019)