Sushi Room, locație din Grupul Le Manoir, se redeschide în incinta Pieței Dorobanți

Sushi Room, locație din Grupul Le Manoir, se redeschide în incinta Pieței Dorobanți

Sushi Room, locație din Grupul Le Manoir, s-a relocat în incinta Pieței Dorobanți, după ce în spațiul din strada Episcopiei, unde a funcționat timp de ani de zile, s-a deschis, în octombrie anul trecut, Bistro Ateneu, restaurant operat de același grup.

Noul Sushi Room își păstrează specificul, de bucătărie asiatică, are o capacitate de aproximativ 30 de locuri în interior, dar și o terasă de circa 12 locuri. Meniul este realizat de cheful de origine thailandeză Wirat Juthamachat, venit în România special pentru acest proiect, iar Maitre d’ este Ionuț Apreutesei, care s-a ocupat și în trecut de Sushi Room.

Meniul cuprinde preparate specifice bucătăriei asiatice, de la startere și salate, cum ar fi salată de edamame, salată cu tofu, tuna tataki, sau hamachi tartar, supe – Miso Shiru sau Tom Yam, diferite sortimente de sashimi, sushi, nigiri sau maki, până la diverse preparate calde, precum Dim Sum și Tempura de creveți sau legume, dar și steak-uri de Black Angus, Wagyu sau chiar Mangalița.

Alegerea amplasării în zona Dorobanți, nu poate fi considerată tocmai o surpriză, întrucât Le Manoir deține în zonă un magazin Comtesse du Barry, iar anul trecut a deschis, tot pe Radu Beller, și Corto Maltese, un restaurant cu specific mediteraneean. În incinta Pieței Dorobanți mai funcționează și Raionul de Pește, unul dintre cele mai cunoscute concepte din Capitală, care a fost replicat anul acesta, într-un format de dimensiuni mai mari, în Agora Floreasca.

„Este o zonă foarte ofertantă, animată, în care mulți dintre clienții grupului Le Manoir își au reședințele sau birourile. Mutarea Sushi Room în Piața Dorobanți este, după părerea mea, o extensie naturală a activității noastre. Am avut întotdeauna o afinitate ridicată pentru această zonă, despre care cred că se va dezvolta mult în următoarea perioadă. Anul trecut am deschis Corto Maltese, tot pe strada Locotenent Aviator Radu Beller și de șase ani deținem și operăm magazinul de gastronomie și vinuri Comtesse du Barry, de pe bulevardul Mircea Eliade, iar, înainte de acesta, am deținut, în parteneriat cu celebrul măcelar parizian Hugo Desnoyer, măcelaria de lux La Boucherie Française”, a declarat Cristian Preotu, proprietar Le Manoir, pentru Trends HRB.

Restaurantul va avea deschiderea oficială săptămâna viitoare.

Grupul Le Manoir a ajuns la o cifră de afaceri de peste 5,5 milioane de euro în 2018, cu 15% mai mult comparativ cu anul precedent. Companiile deținute de către Cristian și Maria Preotu includ divizia de importuri și distribuție business-to-business Le Manoir, specializată în produse gastronomice premium și băuturi fine, 4 magazine Comtesse du Barry (3 în București și unul în Cluj, operat printr-un partener), 2 magazine de îmbrăcăminte, sub brandul franțuzesc Petit Bateau și restaurantele bucureștene Relais & Châteaux Le Bistrot Français, Corto Maltese, Sushi Room, La Vinuri şi Bistro Ateneu.