Sushi Room, redeschis în Piața Dorobanți, un sushi bar bun

 

Love, there is sushi involved!” Așa spune, dacă vrei să ai garanția că zic da, atunci când vrei să mă scoți în oraș, la masă. Așa a sunat mesajul de invitație de la Ana, până să aflu că Sushi Room, care a funcționat o perioadă lângă Ateneu, se redeschide în Piața Dorobanți. Am stat câteva ore bune aici, am gustat din multe și cred că va deveni unul din locurile mele preferate de sushi.

 

 

De ce? Pentru că e  tipul ăla de sushi bar comme il faut – degajat, open space, friendly, cu scaune înalte și bucătărie la vedere, cu un meniu nu foarte mare, dar suficient de cuprinzător cu sushi, sashimi,  alte preparate specifice de bucătărie asiatică și ceva steak-uri pentru variație. Ăsta e un plus pentru că, de obicei, în astfel de localuri, te cam pierzi prin meniurile mult prea stufoase, cu tot felul de combinații de sushi, încât îți e și greu să alegi. Le Manoir, grupul din care face parte, îl prezintă ca restaurant asiatic pentru că mai are și alte opțiuni pe lângă sushi și sashimi, de la supe la steak-uri (vede’i mai jos) și e destul de spațios, cum spuneam.

 

 

Și am descoperit aici și un vin foarte bun de Noua Zeelandă (Marlborough), Matua Sauvignon Blanc – un vin extraordinar de proaspăt și expresiv, ce se deschide cu note citrice și ceva busuioc, venind apoi cu izul ăla plăcut de petrol. Este vibrant, plăcut, cu aciditate echilibrată și finiș lejer,  foarte potrivit la sushi și seafood, fără îndoială, pe care tot să îl bei bine răcit.

 

 

Dar să vedem ce avem de mâncat aici:  sashimi – de ton, somon, seabass, hamachi (yellow tail),  caracatiță, St. Jacques ș.a., sushi nigiri – de la anghilă (anago), ikura (icre de somon), ebi (crevete), la câteva speciale precum spicy salmon/ton/hamachi with black truffle guncan, diferite rolls-uri – mono sau combinații cu pești, icre, avocado, trufe, foie gras etc. Nu lipsesc starterele specifice – tataki și tartar de ton, somon, hamachi, salatele de alge și edamamele,  stridiile Perle Blanche no 3, pe care le găsiți în mai multe locații Le Manoir. Calde – tip tempura sunt creveți, pui și vegetale, colțunașii japonezi ghioza, și mai există și o parte de main-uri – steak-uri de vită Black Angus, Wagyu  și chiar porc Mangalița. Pe lângă acestea, Sushi Room mai are și produse de băcănie fină japoneză, de la sos de soia și teriyaki, la sake și ingrediente conservate.

 

 

Vinuri sunt franțuzești, cu nelipsita șampanie promovată de lanțul Le Manoir, Canard Douchene, dar și vinuri românești și moldovenești. Sake și berea japoneză li se alătură.

 

 

Prețurile sunt în ton, aș zice, cu media zonei Dorobanți. De exemplu, nigiri costă între 12 și 15 lei buc., 8 bucăți de rolls (o porție) de la 55 lei, 6 bucăți de sashimi (o porție) costă 60 de lei,  tartarul 80 de lei, o porție de edamame 16 lei, supa miso 20 de lei, un steak Black Angus cu garnitură 120 lei. Bineînțeles că găsiți și platouri asortate de 10, 16, 32, 64 bucăți ș.a. de la 120 la 280, 550 lei.

 

 

Adresă. Str. Locotenent Aviator Radu Beller nr.3-6, în Piața Dorobanți.

 

 

Meniul a fost făcut de chef-ul thailandez Wirat Juthamachat, care venit în România special pentru acest proiect, iar de restaurant se ocupă Ionuț Apreutesei, care a avut în grijă Sushi Room de la Ateneu. Sushi Room are 30 de locuri în interior și o terasă micuță cu câteva mese, afară.